Äntligen seger för Kalix mot Örnsköldsvik Hockey

Det blev fyra förluster i rad för Kalix i hockeyettan norra. Men hemma mot Örnsköldsvik Hockey kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Part Arena slutade 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Första perioden var jämn. Kalix inledde bäst och tog ledningen genom John Hansson efter 17.45, men Örnsköldsvik Hockey kvitterade genom Oliwer Stensson i slutet av perioden. Laget tog också ledningen alldeles i slutsekunderna av andra perioden när Nils Öberg hittade rätt framspelad av Wictor Åhström och Oliwer Stensson. 10.18 in i tredje perioden nätade Kalix Oscar Kohlström framspelad av Filip Lindbäck och Nicholas Pryce och kvitterade för Kalix.

Efter 10.47 nätade Hampus Sjölund på pass av Alfred Hjälm och Linus Håkansson och gav Kalix ledningen.

Örnsköldsvik Hockey kvitterade till 3-3 med 59 sekunder kvar att spela genom Jakob Lundberg assisterad av Lukas Flygt och Nils Öberg.

Fjärde perioden blev mållös.

Förlusten var Örnsköldsvik Hockeys fjärde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Kalix ligger kvar på sjunde plats och Örnsköldsvik Hockey sist, på tionde plats i tabellen.

Kalix tar sig an Sundsvall i nästa match hemma söndag 19 november 16.00. Örnsköldsvik Hockey möter samma dag 15.00 Kiruna borta.