Ahoniemi och Eriksson avgjorde när Borås slog Forshaga

Borås tog till slut hem segern mot Forshaga i matchen i Borås Ishall på onsdagen. Matchen i Vårettan södra herr slutade 2-1 (2-0, 0-1, 0-0).

Forshagas tränare Thomas Engman:

– Vi jämnar ut spelet under matchen och utmanar Borås ju längre matchen går. Tyvärr lyckas vi inte göra fler mål än ett och det räcker inte för att vinna.

Segern var Borås sjätte på de senaste sju matcherna.

Borås startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Niko Ahoniemi och Henrik Eriksson. Efter 10.29 i andra perioden slog Daniel Gheorghiu till, framspelad av Jakob Bergman Karbeus och Erasts Nazarenko och reducerade åt Forshaga. Tredje perioden blev mållös, och Borås höll i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Borås andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Forshagas femte uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Borås på tredje plats i tabellen, medan Forshaga är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Borås är Alvesta. Lagen möts söndag 18 februari 16.00 i Borås Ishall. Forshaga tar sig an Mjölby hemma lördag 17 februari 15.15.