Västerås vinnare mot Västervik – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Västerås avgöra den jämna matchen borta mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Slutresultatet blev 4-5 (1-2, 2-2, 1-0, 0-1). Stor matchhjälte i förlängningen blev Eric Engstrand som stod för det avgörande målet.

Formen på bortaplan håller därmed i sig för Västerås, som nu har fem raka segrar.

Västerås började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 26 sekunder slog Shane Gersich till assisterad av Jared Dmytriw och Alexander Lindelöf.

Västervik kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 1.12 nätade Elias Sjöström framspelad av Hugo Gabrielson och Vaclav Karabacek.

Västerås tog ledningen på nytt efter 10.43, genom Gustaf Kangas på pass av Nikodemus Wernquist och Karl Andersson.

Västervik kvitterade till 2-2 efter 20.39, när Isak Salqvist fick träff.

Västervik gjorde också 3-2 efter 2.47 i andra perioden när Cedric Lacroix slog till framspelad av Hugo Gabrielson och Gustav Salmi-Lilja.

Västerås Nicholas Hutchison gjorde 3-3 efter 6.15 på pass av Ludvig Östman och Jared Dmytriw.

Alexander Lindelöf gjorde dessutom 3-4 efter 12.19 framspelad av Jared Dmytriw och Konstantin Komarek.

2.16 in i tredje perioden nätade Västerviks Carl-Henrik Edwardsson framspelad av Theo Jacobsson och kvitterade för Västervik. I förlängningen tog det 1.12 innan Västerås avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Eric Engstrand.

Västerås Jared Dmytriw hade tre assists.

Det här var Västerviks sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Västerås femte uddamålsseger.

Resultatet innebär att Västervik ligger kvar på 13:e plats och Västerås på åttonde plats i tabellen.

I nästa match, fredag 15 december 19.00, har Västervik Mora borta i Smidjegrav Arena, medan Västerås spelar borta mot Tingsryd.