Underläge i tredje perioden – då vände Bik Karlskoga och vann

Bortalaget Västerås hade greppet inför tredje perioden och ledde med 2-1 i Hockeyallsvenskan. Men Bik Karlskoga vände på matchen och vann till slut med 4-2.

Inför matchen hyllades klubbikonen Mikael “Daggen” Eriksson. Matchen bröts sedan till följd av ordningsstörningar, man kunde höra brandlarmet i arenan gå igång, och det dröjde en ganska lång stund innan matchen kunde återupptas. Då var hemmalaget starkast.

Segern var Bik Karlskogas fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen genom Amil Krupic efter 7.43, men Bik Karlskoga kvitterade genom Gustaf Franzén i slutet av perioden. Efter 13.48 i andra perioden slog Shane Gersich till, framspelad av Erik Flood och Hannes Hellberg och gav Västerås ledningen. Bik Karlskoga vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i tredje perioden. Det sista målet kom med 13 sekunder kvar av matchen.

Det här betyder att Bik Karlskoga ligger på elfte plats i tabellen, och Västerås är på sjätte plats.

Bik Karlskoga möter Mora i nästa match hemma onsdag 15 november 19.00. Västerås möter samma dag Kalmar hemma.