Uddamålsseger för SSK mot Västervik

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för SSK, som vann borta mot Västervik med 3-2 (0-0, 1-0, 2-2) i Hockeyallsvenskan på fredagen.

Segern var SSK:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 15.21 in i andra perioden som SSK tog ledningen genom Julius Bergman assisterad av Ludwig Blomstrand och Viktor Liljegren.

SSK gjorde två mål i tredje perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Ludwig Blomstrand och Stelio Mattheos, och punkterade matchen.

Var nära ett ras

Gustav Salmi-Lilja och Cedric Lacroix reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte Västervik.

Det här var Västerviks åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SSK:s fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att SSK ligger på andra plats i tabellen, och Västervik är på 13:e plats.

Söndag 14 januari 15.00 spelar Västervik borta mot Mora. SSK möter AIK borta på Hovet onsdag 17 januari 19.00.

TV: Erik Gustafsson om att spela i Madison Square Garden