Tre poäng för Kalmar hemma mot Almtuna

Kalmar vann hemma mot Almtuna i Hockeyallsvenskan. Matchen på onsdagen slutade 5-1 (1-0, 1-1, 3-0).

– Solid insats av oss idag. Vi spelar kontrollerat, utan att tappa ambition för den delen. Mellanakten är vår spelmässigt bästa period. Nyckel var hur vi höll ihop laget, och erbjöd understöd till varandra, tyckte Kalmars tränare Viktor Tuurala, efter matchen.

Kalmar tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Andrew Vanderbeck på pass av Linus Skager och Victor Laz. Efter 10.20 i andra perioden gjorde Kalmar 2-0 genom Victor Laz.

Almtuna reducerade dock till 2-1 genom Ludvig Georgsson efter 19.04 av perioden. I tredje perioden var Kalmar starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Linus Skager, Luka Burzan och Jesper Sellin och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.1 kvar att spela.

Linus Skager gjorde ett mål för Kalmar och tre målgivande passningar.

Med en omgång kvar är Kalmar på nionde plats i tabellen, och Almtuna är på tionde plats.

Nästa motstånd för Kalmar är Djurgården. Almtuna tar sig an AIK borta. Båda matcherna spelas fredag 8 mars 19.00.