Stjärnans succé direkt i debuten: “Känner mig redan älskad här”

Tim Theocharidis kom upp till Umeå i måndags – och har nu direkt presenterat sig för sin nya hemmapublik.
Stjärnbacken gjorde nämligen mål i sin debut för Björklöven när laget vann med hela 5-0 mot Almtuna.
– Det är fantastiskt, jag känner mig redan älskad här, säger Theocharidis till TV4.

Tim Theocharidis hittade nätet direkt i sin debut för Björklöven. Foto: TV4/Skärmdump & Johan Löf/Bildbyrån

Björklöven har fått en fin start på den allsvenska säsongen och inkasserar nu sin andra andra trepoängare för att fortsatt ha full pott i säsongsinledningen.

Det topptippade laget inledde med att besegra Västerås med 5-3 i premiären och vinner nu också med 5-0 mot Almtuna. Publiken i Umeå fick då också bekanta sig med ett nytt ansikte som gjorde debut i “Löven-dressen”.

Theocharidis målskytt i sin debut: “Fantastiskt”

Tim Theocharidis har värvats till Björklöven från Kalmar efter att ha utsetts till HockeyAllsvenskans bästa back förra säsongen. Han kom upp till Umeå i måndags, gjorde sin första träning med laget i går och debuterade för klubben i dag. Då gjorde han succé direkt.

Det dröjde endast 7:45 minuter innan Theocharidis presenterade sig för hemmapubliken. Kanadensaren gled in och skickade iväg ett skott som letade sig in mellan benen på Almtunas målvakt Edvin Olofsson. Det var Björklövens första skott i matchen – och Theocharidis spräckte då målnollan direkt i sin första match.

– Det är fantastiskt. Jag bara skickade pucken mot mål och så gick den in. Det är allt som krävs ibland, säger Theocharidis till TV4 i pausen och fortsätter:
– Det har varit otroligt, alla har välkomnat mig med öppna armar. Jag känner mig redan älskad här och jag kunde inte önska för något mer.

Björklövens hemliga vapen – boxplay

I den andra perioden trummade Björklöven på och kunde utöka ytterligare. Jesper Lindgren skickade in 2-0 och sedan plockade “Löven” fram sitt hemliga vapen i form av boxplay-spelet. I premiärsegern mot Västerås så gjorde Björklöven två mål med en man mindre – och i kväll kom ytterligare två mål i numerärt underläge.

Först satte Oscar Tellström 3-0 i boxplay under slutet av andra perioden och i den tredje perioden var det Maxime Fortiers tur att näta i boxplay då han slog in 4-0 till hemmalaget.

På två matcher har Björklöven alltså gjort fyra mål i numerärt underläge – samtidigt som de endast gjort ett powerplay-mål.

Matchen slutade 5-0 till Björklöven sedan Mathew Maione också fått sätta sitt första mål för klubben. 19-årige målvakten Melker Thelin höll därmed nollan i sin första match för säsongen efter att ha räddat alla 20 skott som han fick på sig. “Löven” toppar tabellen då de är ett av tre lag, de andra två är Kalmar och Södertälje, som har tagit full pott efter två omgångar.

Björklöven – Almtuna 5–0 (1-0,2-0,2-0)

Björklöven: Tim Theocharidis, Jesper Lindgren, Oscar Tellström, Maxime Fortier, Mathew Maione.