Straffar avgjorde när AIK vann mot SSK

SSK tog emot AIK hemma i en riktigt jämn match i Hockeyallsvenskan. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde AIK avgöra till 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 1-0). Zion Nybeck blev hjälte i straffläggningen.

SSK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.35 slog William Wiå till assisterad av Albin Carlson och Julius Bergman. Efter 4.16 i andra perioden gjorde SSK 2-0 genom Jacob Bjerselius.

AIK reducerade dock till 2-1 genom Daniel Muzito-Bagenda efter 9.09 av perioden. 1.53 in i tredje perioden slog Christopher Liljewall till på pass av Daniel Norbe och Viktor Liljegren och ökade ledningen för SSK.

4.56 in i perioden nätade AIK:s Daniel Muzito-Bagenda ännu en gång framspelad av Ole Einar Egeland Andersen och reducerade för AIK.

Efter 5.38 slog Alfred Barklund till framspelad av Emil Wahlberg och William Ignberg Nilsson och kvitterade för AIK.

I straffläggningen var det AIK som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Zion Nybeck för.

Det här var SSK:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s tredje uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att SSK ligger på åttonde plats medan AIK har sjundeplatsen.

I nästa match, onsdag 1 november 19.00, har SSK Brynäs hemma i Scaniarinken, medan AIK spelar hemma mot Västervik.