Stark seger för Brynäs i toppmatchen mot SSK

Det var två topplag som möttes i Hockeyallsvenskan på fredagen. Och det slutade med seger för bortalaget Brynäs, som besegrade SSK med 5-3 (2-2, 1-0, 2-1) i den tidiga seriefinalen.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. SSK ligger kvar på andra plats i tabellen, och Brynäs är i fortsatt serieledning. Nio poäng skiljer nu lagen åt.

Segern var Brynäs fjärde på de senaste fem matcherna.

SSK tog ledningen efter 5.21, genom Emil Alba framspelad av Daniel Norbe och Stelio Mattheos.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 8.01, när Jack Kopacka fick träff assisterad av Greg Scott.

Laget tog också ledningen efter 10.34, när Jack Kopacka ännu en gång hittade rätt på pass av Tyler Vesel.

SSK kvitterade till 2-2 efter 17.04, genom Dominic Turgeon assisterad av Julius Bergman och Ludwig Blomstrand.

Efter 13.02 i andra perioden slog Miks Indrasis till, framspelad av Anton Rödin och Johannes Kinnvall och gav Brynäs ledningen. Brynäs gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-3 till 2-5, målen av Anton Rödin och Johan Larsson. Det rycket avgjorde matchen.

Filiph Engsund reducerade dock för SSK med bara fyra minuter kvar att spela och skapade spänning.

Nästa motstånd för SSK är Almtuna. Lagen möts onsdag 24 januari 19.00 i Scaniarinken. Brynäs tar sig an Nybro hemma söndag 21 januari 18.00.