Södertäljes osannolika kross: “De pulveriserar Oskarshamn”

Södertälje tog emot Oskarshamn på fredagskvällen.
Båda lagen har gjort succé under säsongsstarten. Men i mötet lagen emellan satte hemmalaget ned foten.
Södertälje gjorde tvåsiffrigt antal mål när Oskarshamn fullständigt kördes över.

– De pulveriserar Oskarshamn, säger experten Fredrik Söderström i TV4

Södertälje hade chansen att i den tolfte omgången av Hockeyallsvenskan, i alla fall tillfälligt, ta över serieledningen från Björklöven.

Detta eftersom de mötte ett annat topplag i Oskarshamn på fredagskvällen och att de spelade före Björklöven skulle spela sin match mot Djurgården senare under kvällen.

SSK gjorde i den första perioden välkänt att man ville ta den möjligheten.

Svarade direkt – efter baklängesmål

Med tio minuter kvar av den första akten stod det 0-0. När det sedan återstod cirka sex och en halv minut av perioden, hade Södertälje gått ifrån till 3–0.

Egor Polin gjorde succé och stod för två av målen. Även Daniel Norbe och sedan även Viktor Liljegren gjorde mål för Södertälje i den första perioden.

Efter 3–0 reducerade Oskarshamn ganska snabbt genom Viktor Smeds, men Södertälje svarade återigen och återtog tremålsledningen genom Viktor Liljegren.

Innan första perioden var färdigspelad, hann SSK med att göra 5–1 också.

– De pulveriserar Oskarshamn, säger experten Fredrik Söderström i TV4 efter den första perioden.

Rasmus Bengtsson, nyckelspelare och kapten i Oskarshamn, var inte nöjd efter den första akten.

– Det är inte godkänt, konstaterar han i TV4.

Målfesten fortsatte och om 5–1 var många mål att falla i en och samma match, skulle det komma mer än dubbelt så många senare i matchen.

Efter två perioder stod det 8–3 och blödningen fortsatte.

– Det är alldeles för dåligt, sade Viktor Smeds irriterat efter två perioder i TV4.

Sju minuter in i den tredje perioden gjorde Sebastian Dyk lagets tionde mål för kvällen, när de gick ifrån till 10–-3. Den galna målfesten innebär att Södertälje leder tabellen, i alla fall tills Björklövens match mot Djurgården är färdigspelad. Tre poäng där för Umeå-laget, då får Södertälje nöja sig med en tillfällig andraplats.