Shane Gersich det stora utropstecknet när Västerås slog Nybro

Västerås besegrade Nybro hemma i Hockeyallsvenskan med 6-3 (2-2, 2-0, 2-1). Men snackisen var Shane Gersich – som gjorde ett hattrick för Västerås.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Erik Flood, Konstantin Komarek och Isak Skedung, målen för Nybro gjordes av Juho Liuksiala, Rihards Marenis och Adam Persson.

Nybro tog ledningen efter 4.05, genom Adam Persson framspelad av Eero Savilahti och Jesper Mångs.

Västerås kvitterade till 1-1 efter 6.44, genom Shane Gersich assisterad av Jared Dmytriw.

Nybro tog ledningen på nytt efter 11.10, när Rihards Marenis slog till på pass av Filip Eriksson och Kalle Holm.

Västerås kvitterade till 2-2 efter 11.25, när Shane Gersich ännu en gång fick träff på pass av Kyle Topping och Jared Dmytriw.

Västerås startade andra perioden bäst och gick från 2-2 till 4-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Erik Flood och Isak Skedung. 6.45 in i tredje perioden slog Juho Liuksiala till på pass av Eero Savilahti och reducerade för Nybro. Fler mål än så blev det inte för Nybro.

Västerås ökade också ledningen till 5-3 med 1.41 kvar att spela återigen genom Shane Gersich framspelad av Gabriel Kangas.

Laget punkterade matchen med ett 6-3-mål med 02.00 kvar att spela genom Konstantin Komarek assisterad av Gabriel Kangas. Komarek fullbordade därmed Västerås vändning. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

Västerås Shane Gersich gjorde tre mål.

Det här betyder att Västerås nu ligger på sjunde plats i tabellen, och Nybro är på nionde plats.

I nästa match möter Västerås Djurgården borta och Nybro möter Almtuna hemma. Båda matcherna spelas onsdag 31 januari 19.00.