Efterlängtad seger för Bik Karlskoga – bröt förlustsviten mot Västerås

Bik Karlskoga har haft en tuff period med sex raka förluster i Hockeyallsvenskan. Men borta mot Västerås bröts den sviten. Det blev 4-6 (1-3, 1-2, 2-1) i matchen i ABB Arena Nord.

Bik Karlskoga startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 56 sekunder slog Eskild Bakke Olsen till assisterad av Jesper Kokkonen och Theodor Pistek.

Västerås kvitterade till 1-1 efter 8.48, när Herman Träff fick träff på pass av Adam Hofbauer och Isak Skedung.

Bik Karlskoga tog ledningen på nytt efter 11.48, när Hampus Plato hittade rätt framspelad av Henrik Larsson och Gustaf Thorell.

Laget gjorde också 1-3 efter 15.59, när Hampus Plato på nytt slog till framspelad av Albin Eriksson.

Bik Karlskoga gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 1-3 till 1-5, målen av Kalle Jellvert och Gustaf Thorell.

Västerås reducerade dock till både 2-5 och 3-5 genom Isak Skedung och Adam Hofbauer efter 20.21 av perioden. Västerås gjorde 4-5 genom Shane Gersich efter 10.27 av matchen.

Bik Karlskoga kunde dock avgöra till 4-6 med 7.17 kvar av matchen genom Albin Eriksson.

Gustaf Thorell gjorde ett mål för Bik Karlskoga och spelade fram till två mål och Hampus Plato stod för tre poäng, varav två mål. Isak Skedung gjorde ett mål och totalt tre poäng för Västerås.

Västerås har fem förluster och 12–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bik Karlskoga har en vinst och fyra förluster och 15–17 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Västerås nu ligger på tolfte plats. Bik Karlskoga är på tionde plats.

I nästa match möter Västerås Östersunds IK hemma och Bik Karlskoga möter Almtuna hemma. Båda matcherna spelas fredag 16 februari 19.00.