Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Kalmar

Matchen mellan Västervik och Kalmar i ACT-Hallen slutade 1-4 (1-2, 0-1, 0-1). Ett skönt trendbrott för Kalmar. Laget hade före fredagens bortamatch fem förluster i rad i Hockeyallsvenskan.

– Vi gillar sättet vi tar oss an uppgiften. Vi hänger oss matchplanen och genomför den på ett fint sätt. Vi är effektiva i vår forecheck och tätare i försvarsspelet överlag, det leder även till bättre situationer med puck, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala efter matchen.

Kalmar startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Roni Allen och Markus Palmberg innan Västervik svarade och gjorde 2-1 genom Filips Buncis. Efter 3.07 i andra perioden nätade Roni Allen ännu en gång, framspelad av Jimmy Andersson och Teemu Väyrynen och gjorde 1-3. 17.23 in i tredje perioden nätade Kalmars Theoklis Theocharidis på pass av Erik Norén och ökade ledningen för Kalmar. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

Resultatet innebär att Västervik ligger kvar på 13:e plats och Kalmar på elfte plats i tabellen.

Söndag 7 januari 15.00 spelar Västervik borta mot Djurgården. Kalmar möter Brynäs hemma i Hatstore Arena onsdag 10 januari 19.00.