Sågningen i vinsten: “En av Sveriges sämsta”

Djurgården vann hemma mot Tingsryd med 3-2.
Då var Dick Axelsson kritisk till hur laget spelade.
– Det är nog en av Sveriges sämsta ishockeymatcher just nu, säger Axelsson till TV4.

Dick Axelsson var inte nöjd med spelet i Djurgårdens vinst mot Tingsryd. Foto: TV4/Skärmdump & Sara Damne/Bildbyrån

Djurgården tog sin tredje trepoängare för säsongen då de besegrade Tingsryd hemma med 3-2 under fredagskvällen.

Men det satt hårt inne.

Tyler Kelleher gav DIF ledningen i spel fem-mot-tre i den första perioden men efter det hände det inte så mycket. 1-0 stod sig nämligen också efter 40 spelade minuter och förutom att Djurgården dragit på sig fem utvisningar i rad så var det en ganska händelsefattig tillställning.

Då kritiserade Dick Axelsson insatsen i matchen.

– Det är nog en av Sveriges sämsta ishockeymatcher just nu. Och det tror jag alla här inne tycker också, säger profilen i en pausintervju med TV4 efter den andra perioden och fortsätter:
– Vi tar för mycket onödiga utvisningar. Vi ska vara glada att vi har ett fantastiskt boxplay i dag, för annars är det under all kritik hur vi beter oss en fredagskväll på Hovet.

Matchen höjde sig i tredje perioden

I den tredje perioden så ryckte Djurgården sedan också upp sig. Först utökade David Blomgren till 2-0 och Marcus Krüger såg sedan ut att punktera matchen då han gjorde 3-0 – återigen i spel fem-mot-tre. Men det skulle visa sig bli oväntat spännande. Tingsryd gjorde nämligen två mål i matchens sista minut. Men 3-2-målet kom i matchens sista sekund och det fanns inte tid över för att jaga ett kvitteringsmål. Tingsryds push kom med andra ord lite väl sent.

I stället kunde Djurgården vinna matchen vilket innebär att Tingsryd fortsatt ligger sist i HockeyAllsvenskan med noll poäng efter fem matcher.

Djurgården – Tingsryd 3–2 (1-0,0-0,2-2)

Djurgården: Tyler Kelleher, David Blomgren, Marcus Krüger.
Tingsryd: Jake Stella, Oscar Birgersson.

TV: Robert Kimby – mannen med “Sveriges tuffaste hockeyjobb”