Brynäs ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Brynäs vann hemma mot AIK i Hockeyallsvenskan med 5-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Brynäs avgjorde i sista perioden.

Segern var Brynäs sjunde på de senaste åtta matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

AIK tog ledningen efter 4.53, genom Oscar Öhman assisterad av Zion Nybeck och Filip Windlert.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 11.19, när Anton Rödin slog till på pass av Miks Indrasis och Johan Larsson.

Laget tog också ledningen efter 12.24, när Jacob Blomqvist hittade rätt framspelad av Linus Ölund och Simon Bertilsson.

Brynäs gjorde också 3-1 efter 19.43, genom Greg Scott framspelad av Anton Ohlsson och Johannes Kinnvall.

Efter 3.28 i andra perioden slog Gerry Fitzgerald till, på pass av Eric Norin och Daniel Muzito-Bagenda och reducerade åt AIK.

Kristoff Kontos gjorde dessutom 3-3 efter 16.21 framspelad av Branden Troock och Filip Windlert.

I tredje perioden var Brynäs starkast och gick från 3-3 till 5-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Johan Larsson och Anton Rödin och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.51 kvar att spela.

Johan Larsson gjorde ett mål för Brynäs och två målgivande passningar och Miks Indrasis hade tre assists.

Resultatet innebär att Brynäs fortsätter toppa tabellen och AIK ligger på femte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Brynäs är Västerås. AIK tar sig an SSK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 17 januari 19.00.