Björklövens tvåsiffriga kross – största segern genom tiderna

Björklöven sätter nytt rekord i HockeyAllsvenskan.
De vinner nämligen med otroliga 11-0 (!) i toppmötet mot Mora – vilket är den största segern i ligans historia.

Mora blir överkörda av Björklöven i Umeå. Foto: Bildbyrån

Björklöven har fått en lysande start på säsongen i HockeyAllsvenskan med åtta raka vinster inför toppmötet mot Mora.

Då spände “Löven” musklerna återigen och tar sin nionde raka vinst – och som de gjorde det.

Hemmalaget fick utdelning redan i första perioden då Erik Andersson styrde in 1-0 och mot slutet av perioden kom även 2-0 då Fredrik Forsberg gjorde mål i powerplay. Björklöven rivstartade sedan i andra perioden. Axel Ottosson gjorde 3-0 redan efter 22 sekunder och en minut senare så bytte Mora målvakt då Carl Lidö klev av och 19-årige målvakten Noel Massot fick hoppa in för sin debut i HockeyAllsvenskan.

Massots nolla höll dock inte länge utan bara cirka en och en halv minut efter att han hoppade in så gjorde Björklöven 4-0 genom Lucas Lagerberg. Umeålaget fortsatte dominera och 5-0 sattes av Liam Dower Nilsson och några minuter senare kom även 6-0 efter mål av Jacob Olofsson.

8-0 efter två perioder: “Vet inte vad jag ska säga”

Innan mittperiodens slut utökade Björklöven ytterligare med två powerplay-mål. Först blev Dower Nilsson tvåmålsskytt när han gjorde 7-0 och med åtta sekunder kvar innan paus så gjorde Mathew Maione 8-0.

Björklöven leder skotten med hela 33-11 efter 40 minuters spel och har alltså lyckats göra åtta mål, varav sex stycken som kommit i andra perioden.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga… Det är för dåligt såklart. Vi spelar inte som ska vi göra över huvud taget och de straffar oss extremt hårt. Först och främst så förlorar vi alldeles för mycket kamper, i alla zoner. De får spela sitt spel precis som de vill göra här på hemmaplan. De är extremt effektiva så vi måste täppa till bättre och hjälpa våra målvakter, säger Moras Kristoffer Gunnarsson till TV4 i pausen och fortsätter:
– Att vi har släppt in så här många mål… Det är ingenting som vi är stolta eller nöjda över. Men vi kan inte göra något annat än att göra det bättre i varje byte. Vi kan inte tänka på annat utan bara sträcka på oss och göra det bättre.

Största vinsten någonsin i HockeyAllsvenskan

Mora fick dock inte stopp på blödningen utan i början av tredje perioden kunde Oscar Tellström göra 9-0. Det skulle sedan också bli tvåsiffrigt då Marcus Nilsson satte 10-0 (!) efter sex minuters spel i tredje perioden. “Lilliz” Nilsson gjorde därefter också 11-0 för Björklövens fjärde powerplay-mål i matchen.

11-0 blev också slutresultatet och Björklöven sätter då ett nytt allsvenskt rekord. Tidigare har tio mål varit den största segermarginalen genom tiderna. Men nu vann “Löven” alltså med elva måls marginal vilket är den största segern någonsin i HockeyAllsvenskan.

Björklöven jagar nu då också rekordet för flest vinster i rad för att starta en säsong. Björklöven vann tio raka matcher för att inleda säsongen 2020/21, ett facit som Rögle också hade säsongen 2006/07. Den bästa starten på en säsongen hade dock Leksand med elva raka vinster säsongen 2008/09 och Björklöven står nu alltså på nio raka segrar.

Björklöven – Mora 11–0 (2-0,6-0,3-0)

Björklöven: Liam Dower Nilsson 2, Marcus Nilsson 2, Erik Andersson, Fredrik Forsberg, Axel Ottosson, Lucas Lagerberg, Jacob Olofsson, Mathew Maione, Oscar Tellström.