Talangerna nobbar NHL-spel – stannar i Finland
Restricted free agents har till den 1 december på sig att skriva nya kontrakt med en NHL-klubb. Det datumet har passerat och nu står det klart att både Julius Honka och Jesse Puljujärvi kommer att fortsätta sina säsonger i den finska ligan.
Varken Puljujärvi eller Honka ville stanna i sina respektive NHL-klubbar, Edmonton Oilers och Dallas Stars, och flyttade därför till den finska ligan i väntan på en trejd.
I båda fallen har det varit nära lösningar men fallit på slutet. Enligt uppgifter ska Jesse Puljujärvi ha varit nära att trejdas till både New York Ranges och Carolina Hurricanes men Oilers GM Ken Holland uppges ha krävt för mycket i utbyte för Puljujärvi vilket har fått de båda lagen att backa ur.
För tidningen Dallas Morning News berättade Stars GM Jim Nill att han hade mottagit tradeförfrågningar om Julius Honka från andra lag men att inget lag erbjöd tillräckligt utbyte för att Nill ens skulle kunna tänka sig att fortsätta förhandlingar.
STANNAR I FINLAND HELA SÄSONGEN
Puljujärvi hade redan skrivit ett kontrakt med Kärpät för hela årets säsong medan Honka bara hade ett korttidsavtal med JYP.
Under tisdagen meddelade klubben dock att man har förlängt kontrakt Honkas kontrakt för resten av årets säsong.
– Vi är mycket nöjda med att vi kunde behålla Julius i JYP. Julius kommer att bidra till laget med sin fina puckförmåga under resten av säsongen och stärker helt klart vårt försvar. Vi har varit mycket nöjda med Julius hittills och det faktum att han successivt har utvecklat sitt spel efter en lång period av inaktivitet. Julius beslut att stanna i Jyväskylä och JYP är ett bevis på träningens kvalitet och att han också tror att JYP är det bästa stället för honom att utvecklas som spelare, säger klubbens sportchef Mikko Viitanen till klubbens hemsida.
Den här säsongen har Julius Honka stått för sex poäng på 15 matcher i Liiga. Puljujärvi å sin sida har gjort 24 pinnar på 25 matcher och ligger därmed på sjätte plats i den finska poängligan.
Den här artikeln handlar om: