Svensken stekhet i KHL – stod för ny stormatch

Svenske målvakten har haft en stark form senaste. Den fortsatte igår när han stod för en hjälteinsats i Dinamo Rigas 4-1-vinst.
– Mattsson höll oss kvar när vi hade problem, säger lagkamraten Jere Karjalainen.

Dinamo Riga tog emot Anton Wedins Sibir Novorsibirsk på hemmaplan. I en svag inledning av hemmalaget höll svensken kvar de i matchen. Utan honom kunde första periodpausen varit tuff. Istället kunde de pusta ut med en 1-0 ledning inför andra perioden.

Johan Mattssons enda insläppta mål kom i den andra perioden. I övrigt stod han för storspel. Med 13 minuter kvar av matchen, i 3-1-övertag för Mattssons lag, var Sibir synbart irriterade och satte allt på offensiven. Dinamo Rigas bur var dock igenbommad.

– Det var en tajt match som inte var vår bästa. Målvakten spelade så bra. Mattsson höll oss kvar i matchen när vi hade problem, säger lagkamraten Jere Karjalainen till KHL:s hemsida.

Formstarke Johan Mattsson ligger nu på åttondeplats i KHL:s målvaktsliga, med sin bästa räddningsprocent (93,3 procent) i karriären – bäst i ligan är Lars Johansson i SKA St. Petersburg.

***

I Dinamo Minsks 6-5-vinst stod ännu en svensk i centrum. Malte Strömwall stod för ett hat trick i sin återkomst. I lagets sjunde raka seger bidrog även Mattias Tedenby och Adam Almquist stod för tre poäng vardera.

TV: Fyra utmanare till Stanley Cup-titeln 2022