Stjärnans nya show – sköt alla målen i FBK-segern

David Tomásek fortsätter att vara nästintill ostoppbar i säsongsstarten.
Stjärnan sköt nämligen alla tre målen i Färjestads 3-2-vinst hemma mot Třinec i CHL.

David Tomásek var i centrum för allting i Färjestads CHL-vinst. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Färjestad hade inlett säsongen med tio raka vinster, fyra i CHL och sex i SHL, innan deras svit sprack i lördags då de förlorade med 6-3 borta mot HV71. Men under tisdagskvällen revanscherade sig FBK och tog sin femte raka seger i Champions Hockey League efter att ha besegrat de tjeckiska mästarna Třinec med 3-2 – men det satt hårt inne.

Färjestad inledde matchen starkt och hemmafansen fick bara vänta åtta minuter innan 1-0 kom. Per Åslund åkte ute på kanten och spelade in pucken i mitten där David Tomásek kom störtade och stjärncentern stötte då in ledningspucken bakom målvakten.

I den andra perioden utökade Färjestad till 2-0 – och återigen var det David Tomásek som blev målskytt. Den här gången avlossade tjecken ett skott från ett längre avstånd som letade sig hela vägen in i nätet. Färjestad ledde med 2-0 ända in till slutet av slutet av den tredje perioden och såg ut att gå mot segern.

FBK tappade – då avgjorde David Tomásek

Men med fem minuter kvar att spela så var det skyttekungen David Tomásek som drog på sig en utvisning och Třinec fick chansen att spela i powerplay. Bortalaget tog också ut målvakten och gjorde få först 2-1 och eftersom att CHL har annorlunda regler jämfört med andra ligor så fick tjeckerna fortsätta spela powerplay – och gjorde då också 2-2.

Färjestad hade alltså från ingenstans tappat 2-0 till 2-2 efter att ha varit på väg mot en säker seger. I stället väntade förlängning i Karlstad. Vem var det då som klev fram och satte avgörandet om inte David Tomásek. FBK fick spela powerplay i förlängningen och avgjorde då också. Återigen spelade Åslund fram till Tomásek som drog på ett direktskott för att fullborda sitt hattrick och skjuta segern till Färjestad.

Tomásek har därmed redan gjort elva mål och 17 poäng på tio matcher i CHL och SHL under säsongsinledningen. Värmlänningarna är redan klara för avancemang till CHL:s slutspel och segern innebär bara att FBK behåller sin serieledning i Europaspelet.

Färjestad – Třinec 3–2 OT (1-0,1-0,0-2,1-0)

Färjestad: David Tomásek 3.
Třinec: Andrej Nestrašil, Daniel Kurovský.