Vita Hästen vann hemma mot Skillingaryd

Det blev seger för Vita Hästen på hemmaplan mot Skillingaryd i HockeyTvåan Kvalserie B södra herr, med 4-1 (2-0, 1-0, 1-1).

Skillingaryds tränare Stefan Rosén tyckte så här om matchen:

– Jag tycker vi står upp bra mot vad jag skulle säga är Sveriges bästa division 3-lag. Vi skapar många tillräckliga A chanser men lyckas inte nypa dit den. Alltid tråkigt att förlora.

Matchen var länge mållös. Vita Hästen ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 50 sekunder i slutet av perioden av Isak Ekelund och Jesper Samuelsson. Efter 7.15 i andra perioden nätade Jacob Sundberg, framspelad av Jacob Tenemyr och Victor Lindman och gjorde 3-0. Efter 5.07 av matchen kunde Martin Nilsen göra 3-1 för Skillingaryd.

Vita Hästen kunde dock avgöra till 4-1 med 10.29 kvar av matchen genom Jacob Tenemyr.

Skillingaryd har startat svagt och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Vita Hästen har nio poäng.

I nästa match möter Vita Hästen Göteborgs IK borta och Skillingaryd möter Virserum borta. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 16.00.