Viktor Holmkvist fixade segern för Pantern i matchen mot Värnamo

Det blev ett hattrick för Panterns Viktor Holmkvist i matchen mot Värnamo i HockeyTvåan Alltvåan södra herr. Pantern vann på bortaplan med 5-1 (2-0, 2-0, 1-1). Övriga mål för bortalaget gjordes av Tobias Jarnvi och Brian Liechti, målet för Värnamo gjordes av Alfred Andersson.

– En riktigt bra match från vår sida idag där vi visar från början att vi är ska vara det förande laget. Idag jobbar vi för varandra över hela banan och täcker mycket skott. Många spelare som är bra idag, Viktor Holmkvist hattrick idag och visar vägen för de andra. Ett litet extra plus för de killarna som täcker skott idag. Vi är stabila i 60 minuter, tyckte Panterns sportchef Joakim Tillgren, efter matchen.

I början av matchen var Pantern starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Brian Liechti och Viktor Holmkvist. Pantern gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av Viktor Holmkvist och Tobias Jarnvi. Värnamo reducerade dock till 1-4 genom Alfred Andersson med 1.32 kvar att spela av matchen.

Pantern kunde dock avgöra till 1-5 med 14 sekunder kvar av matchen genom Viktor Holmkvist.

Viktor Holmkvist gjorde tre mål för Pantern, Brian Liechti gjorde ett mål och två assist och Marcus Lind hade tre assists.

Värnamo ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Pantern är på fjärde plats.

I nästa omgång har Värnamo Sölvesborg hemma i Axelent Arena, onsdag 24 januari 19.00. Pantern spelar borta mot Helsingborg fredag 26 januari 19.00.