Två snabba mål gav Sunderby tre poäng mot Burträsk

Matchen mellan hemmalaget Sunderby och gästande Burträsk var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Sunderby två snabba mål – genom Martin Jatko Kyrö till 4-2 och en minut senare Carl Jonsson Edfast till 5-2 och vann matchen i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr med 5-2 (1-1, 0-0, 4-1).

Burträsks tränare Lars Isaksson:

– Jag tycker att det är en helt jämn match spelmässigt och det står också 2-2 en bra bit in i tredje perioden. Tyvärr så släpper vi in ett skott från blålinjen och efter det så chanser vi lite framåt vilket inte resulterade denna gång. Tungt att åka hemåt med en förlust men insatsen var ändå helt okej.

Första perioden var jämn. Sunderby inledde bäst och tog ledningen genom Viktor Höök efter 6.00, men Burträsk kvitterade genom Andreas Lundmark efter 15.10.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var det Sunderby som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 5-2.

Sunderbys Carl Jonsson Edfast stod för ett mål och två assists.

Sunderby har nu sex poäng efter tre spelade matcher, medan Burträsk är utan poäng efter två matcher.

I nästa match möter Sunderby Rosvik hemma och Burträsk möter Vindeln hemma. Båda matcherna spelas tisdag 16 januari 19.30.