Två snabba mål gav Piteå tre poäng mot Örnsköldsvik Hockey

Matchen mellan hemmalaget Örnsköldsvik Hockey och gästande Piteå var jämn ända till den tredje perioden. Där gjorde Piteå två snabba mål – genom Edward Björk till 1-4 och en minut senare Albin Nylund till 1-5 och vann matchen i hockeyettan norra med 5-1 (1-0, 0-1, 4-0).

Det här innebär att Piteå nu har fyra segrar i följd i hockeyettan norra.

Piteå tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Tommi Niskanen framspelad av Petter Mäkitalo och Alexander Popovic. Efter 1.11 i andra perioden nätade Erik Molinder, på pass av Felix Filipson och Anton Fält och kvitterade för Örnsköldsvik Hockey. Piteå spelade bra i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-5 genom mål av Fredrik Granberg, Oscar Nilsson, Edward Björk och Albin Nylund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.11 kvar att spela.

Örnsköldsvik Hockey har en vinst och fyra förluster och 6–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Med en omgång kvar är Örnsköldsvik Hockey sist i serien, och Piteå är på andra plats.

På söndag 10 december 16.00 spelar Örnsköldsvik Hockey hemma mot Bodens HF, och Piteå borta mot Sundsvall.