Tung seger för Malung i toppmatchen mot Valbo

Det var två topplag som möttes i hockeytvåan västra A herr på fredagen. Och det slutade med seger för Malung, som besegrade Valbo borta med 7-5 (3-3, 3-1, 1-1).

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Valbo är i fortsatt serieledning, och Malung på andra plats. Elva poäng skiljer nu lagen åt.

– Vi börjar riktigt bra tar ledningen med 2-0 sedan blir de sämre. Finns mycket att analysera, sedan går vi vidare och hoppar på segertåget på tisdag igen, kommenterade Valbos tränare Anton Henriksson efter matchen.

Segern var Malungs fjärde på de senaste fem matcherna.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Malung var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-6.

Tredje perioden slutade 1-1 och Malung vann matchen med 7-5.

David Norgren och Colin Alexandersson gjorde båda ett mål och två assist för Malung. Simon Andersson gjorde två mål för Valbo och spelade dessutom fram till ett mål för Valbo.

Valbo möter Skedvi/Säter i nästa match borta tisdag 9 januari 19.00. Malung möter samma dag Alfta borta.