Svårstoppade Hille/Åbyggeby fortsätter vinna – 11-2 mot svaga Hedesunda

Hille/Åbyggeby vann med 11-2 (2-1, 4-1, 5-0) borta mot Hedesunda på tisdagen och tog därmed lagets femte raka seger i hockeytrean Gästrikland. Det innebär också att Hedesunda åkte på sjätte förlusten i rad.

Hille/Åbyggeby startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Sebastian Härdin innan Hedesunda svarade och gjorde 2-1 genom Emil Hammarlund. Hille/Åbyggeby tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.39 genom Marcus Jacobsson, och gick upp till 1-6 innan Hedesunda svarade.

2-7 blev det till slut för Hille/Åbyggeby. Hille/Åbyggeby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Rasmus Björk, som gjorde två mål, Jesper Larsson och Sebastian Härdin.

Hille/Åbyggebys Filip Åkerlund stod för fem poäng, varav ett mål, Tommie Jonsson gjorde ett mål och tre assist, Sebastian Härdin gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål, Rasmus Björk gjorde två mål och spelade fram till två mål och Marcus Jacobsson gjorde två mål och ett assist.

Det här betyder att Hille/Åbyggeby ligger på fjärde plats i tabellen, och Hedesunda är på nionde plats. Ett fint lyft i tabellen för Hille/Åbyggeby som så sent som den 20 november låg på åttonde plats.

Hedesunda tar sig an Lindefallet i nästa match borta fredag 15 december 19.30. Hille/Åbyggeby möter Skutskär borta tisdag 9 januari 19.30.