Storseger för Vita Hästen hemma mot Munkedal

Vita Hästen tog återigen en enkel seger när laget besegrade Munkedal hemma i Himmelstalundshallen i HockeyTrean Alltrean södra B. Vita Hästen gjorde sex mål, och vann med 6-1 (3-0, 1-0, 2-1).

Munkedals tränare Christian Rajasalo om matchen:

– I första perioden kom vi inte upp i nivå, vi stog mest och kollade på när de snurrade runt i vår zon och därför slutade första perioden 0-4, i de följande två perioderna släppte nerverna och vi vågade spela vårt spel. Så de två sista perioderna krigade samtliga killar på och vi spelar jämt mot dem, det får vi ta med oss till nästa match.

Vita Hästen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Albin Mjösberg och ett mål av David Ojamäe. Efter 15.29 i andra perioden nätade Jesper Samuelsson, framspelad av Jacob Tenemyr och Alexander Skoglund och gjorde 4-0. Vita Hästen gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 4-0 till 6-0, målen av Filip Stensson och Jacob Sundberg. De tre minuterna blev direkt matchavgörande.

David Reuterberg reducerade förvisso, men närmare än 6-1 kom inte Munkedal. Vita Hästen tog därmed en stabil seger.

För Vita Hästen gör resultatet att laget nu ligger på första plats i tabellen, medan Munkedal är på sjätte plats.

Torsdag 11 januari möter Vita Hästen Skara hemma 19.00 och Munkedal möter Sörhaga/Alingsås borta 19.40.