Seger för Skärblacka efter vändning mot Valdemarsvik

Bortalaget Valdemarsvik hade ledningen efter första perioden i matchen mot Skärblacka, men efter första pausen fick Skärblacka rejäl utdelning. Laget gjorde fem raka mål, och Valdemarsvik orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 7-3 (1-2, 5-1, 1-0) i matchen i Hockeytrean södra D fortsättningsserie.

– Vi gör en dålig första period där vi inte alls är med. Får ta ett snack med varandra efter första och kommer i gång i andra perioden. Tredje perioden spelas egentligen bara av och vi ser till att inte släppa in fler mål. Kul för Anton Karlsson som blir matchenslirare med tre mål och en assist på kontot, tyckte Skärblackas tränare Fredrik Klintestam, efter matchen.

Segern var Skärblackas femte på de senaste sex matcherna.

Valdemarsvik började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.34 slog Melker Lindberg till assisterad av Walter Tholander och Ludwig Johnsson.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 3.05 nätade Mathias Fransson på pass av David Åberg.

Efter 8.17 i första perioden slog David Engberg till, på pass av Agaton Lantz och Anton Karlsson och reducerade åt Skärblacka.

Skärblacka kvitterade till 2-2 efter 20.22, genom Eric Wållberg framspelad av Agaton Lantz och David Engberg.

Skärblacka förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 5-1 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Skärblacka punkterade matchen med ett 7-3-mål med 52 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Anton Karlsson på pass av Eric Asp och Emil Rotviker. Därmed hade Skärblacka vänt matchen. 7-3-målet blev matchens sista.

Anton Karlsson gjorde tre mål för Skärblacka och spelade dessutom fram till ett mål, Agaton Lantz hade fyra assists och David Engberg stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Skärblacka ligger kvar på andra plats i tabellen, och Valdemarsvik på femte plats.

Skärblacka möter Wettern i nästa match hemma söndag 4 februari 16.00. Valdemarsvik möter samma dag Linköping Mighty Ravens hemma.