Samuel Eriksson tvåmålsskytt för Kil i segern mot Åmål

Kil vann mötet med Åmål borta med 5-3 (2-1, 3-1, 0-1) på onsdagen i hockeytvåan västra C herr.

– Kil avgör matchen i andra perioden och vinner, kommenterade Åmåls tränare Jonas Möörk.

Kils tränare Martin Persson tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra borta match mot ett desperat Åmål som förlorat många matcher i rad så extra skönt att vinna igen efter en lite sämre match sist hemma. Plus till några fina mål och även det defensiva spelet långa stunder.

Första perioden var jämn. Åmål inledde bäst och tog ledningen genom Jonathan Andersson efter 7.23, men Kil kvitterade genom Eric Jordell. Och Kil hann också ta ledningen, genom Samuel Eriksson. Kil stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-2 till 1-5 på bara 2.41.

Efter 11.34 av perioden kunde David Kozma göra 2-5 för Åmål. Åmål reducerade igen efter 15.44 i tredje perioden genom Jack Olmstead framspelad av Aldus Granath. 3-5-målet blev matchens sista.

William Flodin gjorde ett mål för Kil och två assist och Samuel Eriksson stod för tre poäng, varav två mål.

Åmål stannar därmed på femte plats, och Kil på tredje plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Åmål är Karlskoga IK. Lagen möts fredag 1 december 19.00 i Åmåls Ishall. Kil tar sig an Arvika hemma söndag 3 december 16.00.