Motala ny serieledare efter seger mot Munkedal

Motala slog Munkedal hemma med 9-2 (1-0, 4-2, 4-0) och är ny serieledare i HockeyTrean Alltrean södra B efter åtta spelade matcher, en poäng före Vita Hästen. Vita Hästen har dock en match mindre spelad. Munkedal ligger på femte plats i tabellen.

Munkedals tränare Christian Rajasalo tyckte så här om matchen:

– Vi spelar bara hockey halva matchen och det håller inte mot de här lagen, men vi kan bara skylla på oss själva att vi inte gör jobbet i 60 minuter, det finns inget mer att göra än att bryta ihop och komma igen och ladda för nästa match mot Skara hemma.

Segern var Motalas femte på de senaste sex matcherna.

Motala tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Wilhelm Wadström framspelad av Lucas Mautner och Albin Wadström. Motala var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Motala fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-2. Målen i sista perioden gjordes av Oscar Eckerberg, som gjorde två mål, Jimmy Bothén och Albin Wadström.

Motalas Lucas Mautner hade fyra assists, Albin Wadström stod för tre mål och ett assist, Jimmy Bothén gjorde ett mål och två målgivande passningar, Jakob Malmsten hade tre assists och Wilhelm Wadström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Ett fint lyft för Motala som låg på femte plats så sent som den 5 januari.

Motala tar sig an Sörhaga/Alingsås i nästa match borta torsdag 1 februari 19.40. Munkedal möter samma dag 19.00 Skara IK hemma.