Lysekil vinnare mot Tibro IK – kvitterade och avgjorde sent

Lysekils väg till seger mot Tibro IK hemma i Hockeytrean södra A fortsättningsserie blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 7-6 (2-1, 2-4, 2-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Patrik Saira innan Alexander Eriksson avgjorde.

– De är ingen bra match från vår sida. Vi slarvar väldigt mycket i alla moment ikväll. De vi tar med oss från kvällens match är två poäng och en revanschlusta att göra en bättre prestation och insats mot Tibro borta på söndag, kommenterade Lysekils assisterande tränare Anders Friberg.

Alexander Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål efter bara 45 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. Tibro IK inledde bäst och tog ledningen genom Oliver Palm efter 2.46, men Lysekil kvitterade genom Calle Nielsen. Och Lysekil hann också ta ledningen, genom Alexander Eriksson. Tibro IK förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Lysekil hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

Alexander Eriksson gjorde två mål för Lysekil och tre målgivande passningar, Patrik Saira stod för två mål och två assists och Jesse Lottonen gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Lysekils tredje uddamålsseger den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Lysekil ligger på tredje plats medan Tibro IK har andraplatsen.

Söndag 4 februari 16.00 möts lagen igen, med Tibro IK som hemmalag.