Kungsbacka upp i topp efter seger mot Varberg

Kungsbacka är nu serieledare i Hockeytrean södra B fortsättningsserie efter seger, 6-2 (3-0, 1-2, 2-0), hemma mot Varberg. Kungsbacka leder serien tre poäng före Hovås. Hovås har dock en match mindre spelad. Varberg ligger på tredje plats i tabellen.

Varbergs huvudtränare Fredrik Mattsson tyckte till om matchen:

– Två matcher som spelades färdigt denna kväll. Vi hade förtvivlat svårt att sätta våra målchanser. Vi vann skotten men Kungsbacka var grymt effektiva i sina avslut. Vi får glömma detta och gå vidare och försöka ta poäng i resterande matcher.

Därmed har Kungsbacka vunnit fem matcher i rad i Hockeytrean södra B fortsättningsserie.

I lagens första möte under dagen vann Kungsbacka med 4-2.

Kungsbacka spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Simon Ramsby, Anton Hansson och Albin Friske. Varberg reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Lucas Nielsen och Vilgot Månsson efter 13.01 av perioden.

Kungsbacka gjorde 4-2 genom William Hellring efter 15.51 i andra perioden. Kungsbacka fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Simon Ramsby och Anton Hansson.

Simon Ramsby gjorde två mål för Kungsbacka och ett målgivande pass.

I nästa omgång har Kungsbacka Skärgården borta i Öckerö Ishall, fredag 2 februari 19.30. Varberg spelar hemma mot Hovås söndag 4 februari 17.40.