Grums klart för spel i Alltrean

Grums säkrade spel i Alltrean genom att besegra Säffle på bortaplan med 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) efter förlängning.

Segermålet för Grums stod Kristoffer Myhrén för 3.03 in i förlängningen.

Säffle tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Alexander Torp Svensson.

7.41 in i tredje perioden nätade Säffles Alexander Torp Svensson ännu en gång på pass av Hampus Eriksson och Oliver Nätth och ökade ledningen för Säffle.

12.14 in i perioden slog Stefan Thellberg till framspelad av Kalle Alexendersson och Pär Bäcker och reducerade för Grums.

Efter 17.15 nätade Joseph Wirtala på pass av Kristoffer Myhrén och Pär Bäcker och kvitterade för Grums.

I förlängningen tog det 3.03 innan Grums också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Kristoffer Myhrén, på pass av Stefan Thellberg och Thom Adams.

Säffle har fem förluster och 15–33 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Grums har två vinster och tre förluster och 17–19 i målskillnad. Det här var Säffles femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Grums andra uddamålsseger.

Det här betyder att Säffle är kvar på sjunde och sista plats, och Grums stannar på fjärde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Säffle är Nor. Lagen möts fredag 2 februari 19.00 i Norvalla Ishall. Grums tar sig an Charlottenberg hemma lördag 3 februari 16.30.