Formstarka Sunderby tog ännu en seger

Sunderby är nu inne i en stark period i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr. När laget mötte Teg hemma i Sunderby Ishall på tisdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 5-2 (1-0, 3-0, 1-2), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Tegs huvudtränare Henrik Hetta om matchen:

– Det var ringrostigt idag. Vi hade inte spelat match på ett tag och det syntes i spelet. Vi hittade aldrig vår rythm och Sunderbyn var det bättre laget idag. Vi gör en push i tredje men kommer aldrig riktigt nära. Vi laddar om inför helgen, då det blir bortaturné i Kiruna.

Sunderby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.46 slog Fredrik Hansson till på pass av Carl Sandin och Rickard Jacobsson-Ström. Sunderby stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 1-0 till 4-0 på bara 5.49.

Teg reducerade dock till 4-1 genom Dennis Adolfsson efter 20.59 av perioden. Sunderby ökade ledningen till 5-1, på nytt genom Carl Sandin med 2.43 kvar i perioden i tredje perioden.

Simon Strömberg reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte Teg. Sunderby tog därmed en säker seger.

Sunderbys Carl Sandin stod för två mål och ett assist.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Teg är på fjärde plats. Sunderby var sjua i tabellen för fyra dagar sedan, men har fått ett lyft.

Sunderby tar sig an Lejon i nästa match hemma tisdag 20 februari 19.30. Teg möter Kiruna City borta lördag 17 februari 18.00.