Förlängningsseger för LN 70 mot Lysekil

Matchen mellan Lysekil och LN 70 i Hockeytrean södra A fortsättningsserie slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde LN 70 avgöra till 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev William Bengtsson-Söderlund, som gjorde det avgörande målet med bara 52 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Jämn match mellan två bra lag när de är spel fem mot fem. Tyvärr så får vi spela nästan en hel period med en man mindre och en minut med en man mer. Tycker vi får kämpa i motvind hela matchen men killarna står för en grym insats i boxplay och håller oss kvar i matchen. Vi får en poäng och den får vi ta med oss och köra på, kommenterade Lysekils assisterande tränare Anders Friberg efter matchen.

Därmed har LN 70 vunnit fyra matcher i rad i Hockeytrean södra A fortsättningsserie.

Första perioden var jämn. LN 70 inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Adam Saaranen efter 3.55, men Lysekil kvitterade genom Alexander Eriksson bara två minuter senare. Efter 5.15 i andra perioden nätade Joel Wiklund, framspelad av Karl Trogens och gav LN 70 ledningen.

Lysekils Linus Nielsen gjorde 2-2 efter 5.34 framspelad av Alexander Eriksson och Calle Nielsen.

Patrik Saira gjorde dessutom 3-2 efter 17.27 på pass av Andreas Mårthen och Jesse Lottonen.

LN 70:s Markus Twillman gjorde 3-3 efter 19.48 på pass av Marcus Hagberg och Tobias Lundqvist.

Lysekil tog ledningen på nytt genom Andreas Mårthen efter 6.29 i tredje perioden.

LN 70 kvitterade till 4-4 genom Alexander Larsson efter 10.21 av matchen. I förlängningen tog det 4.08 innan LN 70 också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev William Bengtsson-Söderlund, på pass av Joachim Wallin och Nikita Vasilenko.

Alexander Eriksson gjorde ett mål för Lysekil och två målgivande passningar.

Lysekils nya tabellposition är tredje plats, medan LN 70 leder serien.