Förlängningsseger för Boro/Vetlanda mot Pantern

Boro/Vetlandas väg till seger mot Pantern hemma i HockeyTvåan Alltvåan södra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Boro/Vetlanda avgöra till 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Joakim Fransson blev matchhjälte för Boro/Vetlanda med sitt mål i förlängningen.

Panterns sportchef Joakim Tillgren om matchen:

– Vi kommer inte upp till den nivån vi kan spela på men har ändå chansen att ta 3 poäng. Vi sätter oss själva i dåliga situationer vilket leder till deras mål. Spelar man inte hockey i 60 minuter är det svårt att vinna hockeymatcher i denna serien.

I början av matchen var Pantern starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Viktor Holmkvist i mitten av perioden. Boro/Vetlanda reducerade dock till 1-2 genom Artemi Aleksandrov efter 14.25 av perioden.

Pantern utökade ledningen på nytt genom Tom Mäkitalo efter 20.07 i andra perioden. 11.38 in i tredje perioden slog Filip Windahl till framspelad av Erik Ryberg och reducerade för Boro/Vetlanda.

Efter 12.55 slog Nikita Reyn till på pass av Jakob Jonsson och kvitterade för Boro/Vetlanda.

I förlängningen tog det 3.33 innan Boro/Vetlanda också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Joakim Fransson, på pass av Filip Windahl.

Det här var Boro/Vetlandas andra uddamålsseger den här säsongen.

Boro/Vetlanda har fem poäng och Pantern har tio poäng efter fyra omgångar.

I nästa match möter Boro/Vetlanda Helsingborg hemma och Pantern möter HC Lidköping hemma. Båda matcherna spelas söndag 7 januari 16.00.