Arboga avgjorde i förlängningen mot Fagersta

Matchen mellan Arboga och Fagersta i hockeytvåan västra B herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Arboga avgöra till 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev Anton Ekström, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

Fagerstas tränare Mathias Morén:

– Sur förlust, där vi är värda att vinna matchen på full tid. Återigen en bra prestation av laget. Jag skulle säga att vi äger första perioden, sedan är det ganska jämt i andra och tredje men det är vi som för matchen i 60 minuter. Vi behöver bli mer desperata framför motståndarnas mål och skymma målvakten, och gör vi det kommer målen komma.

Första perioden var jämn. Arboga inledde bäst och tog ledningen genom David Filén efter 11.53, men Fagersta kvitterade genom Ville Strandin bara tre minuter senare.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 1.44 innan Arboga avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Anton Ekström, på pass av Max Orrsten och Marcus Viitanen.

Det här var Arbogas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Fagerstas fjärde uddamålsförlust.

För Fagersta gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Arboga är på andra plats.

Nästa motstånd för Arboga är Hallstahammar. Lagen möts fredag 19 januari 19.00 i Freebo Arena. Fagersta tar sig an Hallsberg Hockey hemma tisdag 16 januari 19.00.