Vancouver ny serieledare efter seger mot San Jose

Vancouver slog San Jose hemma med 7-4 (2-2, 3-1, 2-1) och är ny serieledare i NHL efter 35 spelade matcher, två poäng före Vegas. San Jose ligger på åttonde plats i tabellen.

Segern var Vancouvers sjunde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Vancouver startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.35 slog Andrei Kuzmenko till på pass av Ilya Mikheyev och Elias Pettersson.

Laget gjorde 2-0 efter 6.51, när Andrei Kuzmenko återigen hittade rätt framspelad av J.T. Miller och Elias Pettersson.

Efter 13.32 i första perioden slog Mikael Granlund till, framspelad av Mario Ferraro och Anthony Duclair och reducerade åt San Jose.

San Jose kvitterade till 2-2 efter 16.20, när Tomas Hertl fick träff assisterad av Filip Zadina och Mario Ferraro.

Vancouver hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.06 genom Nils Aman, och gick upp till 4-2 innan San Jose svarade.

5-3 blev det till slut för Vancouver. Även i tredje perioden var det Vancouver som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 7-4.

I nästa omgång har Vancouver Philadelphia hemma i Rogers Arena, fredag 29 december 04.00. San Jose spelar borta mot Los Angeles torsdag 28 december 04.00.