Colorado besegrade Ottawa – är ny serieledare

NHL har en ny serieledare: Colorado. Laget mötte Ottawa hemma, i Ball Arena, på fredagen och vann med 6-4 (2-2, 1-2, 3-0). Colorado ligger på samma poäng som Dallas i tabellen. Dallas har dock två matcher mindre spelade. Ottawa ligger på åttonde plats.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Colorados Nathan MacKinnon, som stod för hela fyra mål i matchen.

Colorados fina hemmaform håller i sig. Segern var fjärde raka i Ball Arena.

Colorado började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.43 slog Nathan MacKinnon till framspelad av Jonathan Drouin och Cale Makar.

Ottawa kvitterade till 1-1 efter 15.13, när Josh Norris slog till på pass av Drake Batherson och Tim Stutzle.

Laget tog också ledningen efter 15.28, när Ridly Greig hittade rätt.

Colorado kvitterade till 2-2 efter 18.28, ännu en gång genom Nathan MacKinnon assisterad av Valeri Nichushkin.

Ottawa gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-2 till 2-4, målen av Jacob Bernard-Docker och Drake Batherson.

Colorado reducerade dock till 3-4 genom Mikko Rantanen efter 19.43 av perioden. Colorado gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-4 till ledning med 6-4. MacKinnons 6-4-mål kom med 23 sekunder kvar av matchen.

Colorados Nathan MacKinnon stod för fyra mål och ett assist och Valeri Nichushkin hade tre assists.

Colorado har tre segrar och två förluster och 21–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ottawa har fem förluster och 16–25 i målskillnad.

Colorado tar sig an Arizona Coyotes i nästa match hemma söndag 24 december 03.00. Ottawa möter samma dag 01.00 Pittsburgh hemma.