Dallas segrade i toppmötet mot Vancouver

Det var toppmatch i NHL under fredagen när Dallas tog emot andraplacerade Vancouver. Dallas vann matchen med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning.

Matt Duchene slog till 4.50 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Segern var Dallas fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Vancouver inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Dakota Joshua efter 2.51, men Dallas kvitterade genom Tyler Seguin efter 10.51. Dallas gjorde 2-1 genom Roope Hintz efter 7.57 i andra perioden.

Efter 12.28 av perioden kunde Brock Boeser kvittera till 2-2 för Vancouver. Vancouver tog ledningen på nytt genom Conor Garland efter 15.07 i tredje perioden.

Dallas gjorde 3-3 genom Thomas Harley med 3.28 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.50 innan Dallas också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Matt Duchene, på pass av Thomas Harley och Wyatt Johnston.

Det här var Dallas elfte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vancouvers sjunde uddamålsförlust.

Det här betyder att Dallas ligger på andra plats i tabellen, och Vancouver är på andra plats.

Lördag 23 december 20.00 spelar Dallas borta mot Nashville. Vancouver möter San Jose hemma i Rogers Arena söndag 24 december 04.00.