Ethan Bear väljer Washington: “Känner mig fräsch”

En skada har stoppat kontraktslöse Ethan Bear från spel den här säsongen. Nu närmar han sig spel – i Washington Capitals.
– Jag känner mig bra, jag känner mig fräsch, jag känner mig stark, säger Bear till Sportsnet.

Under vårens VM-turnering med Kanada ådrog sig Ethan Bear en axelskada som tvingade honom till en operation. Det ingreppet har i sin tur hållit honom borta från spel den här NHL-säsongen, men nu närmar sig backen comeback.

Bear har gått kontraktslös sedan i somras, men har under hösten och vintern genererat ett intresse från NHL-klubbarna. Nu har Bear gjort sitt klubbval Det kommer, av allt att döma, bli spel för Washington Capitals den här säsongen.

– Det har varit sex långa månader. Det känns verkligen bra att få träna med ett lag igen. Jag känner mig bra, jag känner mig fräsch, jag känner mig stark, säger Bear till Sportsnet.

Tränar med Capitals

Backen tränade med Washington under gårdagen och i ett inlägg på klubbens sociala medier skriver Capitals att klubben förväntar sig att skriva kontrakt med backen vid ett senare tillfälle.

– Laget är på en bra plats just nu och jag känner att jag inte behöver stressa fram något. Jag kan få komma igång i både benen och huvudet, lära mig spelsystemet och allas tendenser i stället för att bara kastas rakt in i hetluften, säger Bear.

Förra säsongen spenderade 26-åringen i Vancouver Canucks, där han producerade 16 poäng (3+13) på 61 matcher. Han har tidigare spelat i Edmonton och Carolina.

Tidigare har TSN:s insider Chris Johnston rapporterat att även Vancouver, Toronto, New Jersey och Pittsburgh visat sitt intresse för Ethan Bear.


TV: Alla mål från nattens NHL-matcher

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: