Seger på straffar för Minnesota hemma mot Vancouver

Minnesota vann till slut en jämn match mot Vancouver i NHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0). Mats Zuccarello blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var Minnesotas sjunde på de senaste nio matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Minnesota tog ledningen efter 18.05, genom Frédérick Gaudreau assisterad av Marcus Foligno och Pat Maroon. Efter 3.52 i andra perioden nätade Teddy Blueger, framspelad av Dakota Joshua och Conor Garland och kvitterade för Vancouver. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I straffläggningen var det Minnesota som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Mats Zuccarello för.

Det här var Minnesotas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vancouvers sjätte uddamålsförlust.

Minnesota stannar därmed på sjunde plats, och Vancouver på andra plats, i tabellen.

Minnesota tar sig an Pittsburgh i nästa match borta tisdag 19 december 01.00. Vancouver möter Chicago borta söndag 17 december 21.00.