Ryck i sista perioden avgjorde för Kalmar hemma mot Nybro

En jämn match mellan hemmalaget Kalmar och gästande Nybro avgjordes först i tredje perioden. Då drog Kalmar ifrån och vann matchen i Hockeyallsvenskan med 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).

– Vi gör en bra prestation, med hög mental insats. Vi gillar hur vi hanterar matchens motgångar, är strukturerade och konsekventa, trummar på. Vi visar karaktär ikväll, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala.

Nybro började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 15 sekunder slog Maxim Golod till på pass av Aleksi Ainali och Hugo Fransson.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 3.03 gjorde Eero Savilahti mål assisterad av Daniel Ljungman och Juho Liuksiala.

Efter 4.47 i första perioden nätade Teemu Olavi Lepaus, på pass av Kim Strömberg och reducerade åt Kalmar.

Kalmar kvitterade till 2-2 efter 17.54, genom Kim Strömberg.

Nybro tog ledningen på nytt efter 20.11, när Rihards Marenis slog till assisterad av Maxim Golod och Aleksi Ainali.

Efter 16.41 i andra perioden slog Theoklis Theocharidis till, framspelad av Andrew Vanderbeck och Teemu Olavi Lepaus och kvitterade för Kalmar. I tredje perioden gjorde Kalmar 4-3 efter 7.36 genom Andrew Vanderbeck. Och med bara 7 sekunder kvar satte Tatu Kokkola 5-3.

Kalmar ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Nybro ligger på sjunde plats.

Nästa motstånd för Kalmar är SSK. Nybro tar sig an Djurgården hemma. Båda matcherna spelas fredag 15 december 19.00.