William Häglund tvåmålsskytt för Njurunda i segern mot AIK Härnösand

Njurunda vann mötet med AIK Härnösand borta med 5-1 (1-1, 1-0, 3-0) på onsdagen i J20 Region norr forts herr.

Njurundas tränare Robin Bredberg:

– Vi är nöjda med dagens seger. Vi gör, sett över 60 minuter en bra match och jag tycker vi vinner rättvist.

Första perioden var jämn. AIK Härnösand inledde bäst och tog ledningen genom Arturs Medvedevs efter 5.32, men Njurunda kvitterade genom Felix Heinås bara en minut senare. Njurunda gjorde också 1-2 efter 5.19 i andra perioden när William Häglund hittade rätt framspelad av Lias Johansson och Viktor Pettersson. I tredje perioden var Njurunda starkast och gick från 1-2 till 1-5 genom mål av Melker Håll Lillberg, Sebastian Westerlund och William Häglund och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 20 sekunder kvar att spela.

För tabellens utseende betyder det här att AIK Härnösand ligger på åttonde och sista plats medan Njurunda har förstaplatsen.

Nästa motstånd för AIK Härnösand är Kovland. Lagen möts lördag 16 december 15.30 i FD Maskin Arena. Njurunda tar sig an Brunflo J20 hemma torsdag 21 december 19.25.