Björklöven vann toppmötet mot SSK med 3-2

Björklöven tog en stark seger på bortaplan när man vann mot SSK i Hockeyallsvenskan på onsdagen med 3-2 (2-0, 1-0, 0-2). En viktig seger i toppen av tabellen.

Björklöven startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Nicolai Meyer och Myles Powell. Efter 1.28 i andra perioden slog Nicolai Meyer till på nytt, på pass av Carl-Johan Lerby och Brandon Manning och gjorde 0-3. Sebastian Dyk och Ludvig Hedström reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 2-3 kom inte SSK.

SSK har fyra vinster en förlust och 23–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Björklöven har två vinster och tre förluster och 18–19 i målskillnad. Det här var SSK:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklövens sjunde uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Björklöven är på andra plats. Ett fint lyft i tabellen för SSK som så sent som den 14 november låg på tionde plats.

I nästa match möter SSK Kalmar borta och Björklöven möter Bik Karlskoga hemma. Båda matcherna spelas fredag 15 december 19.00.