Efterlängtad seger för Carolina – steg åt rätt håll mot Ottawa

Carolina har haft en tuff period med fyra raka förluster i NHL. Men borta mot Ottawa bröts den tunga sviten. Det blev 1-4 (1-1, 0-3, 0-0) i matchen i Canadian Tire Centre.

Första perioden var jämn. Ottawa Senators inledde bäst och tog ledningen genom Josh Norris efter 7.26, men Carolina kvitterade genom Martin Necas i slutet av perioden. Carolina Hurricanes spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom två mål av Sebastian Aho och ett mål av Seth Jarvis. Tredje perioden blev mållös, och Carolina höll i sin 4-1-ledning och vann.

Sebastian Aho gjorde två mål för Carolina och spelade fram till ett mål.

I tabellen innebär det här att Carolina nu ligger på fjärde plats. Ottawa är på åttonde och sista plats.

I nästa match, fredag 15 december, har Ottawa St Louis borta i Enterprise Center 02.00, medan Carolina spelar borta mot Detroit 01.30.