Almtuna vann efter förlängning mot AIK

Matchen mellan Almtuna och AIK i J20 Nationell norra herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Almtuna avgöra till 7-6 (0-2, 4-3, 2-1, 1-0). Filip Ekberg blev matchhjälte för Almtuna med sitt mål i förlängningen.

AIK startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Samuel Claesson innan Almtuna svarade och gjorde 2-0 genom Gustav Meijer. Almtuna förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Almtuna var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 1.28 innan Almtuna också avgjorde till 7-6. Stor matchhjälte blev Filip Ekberg, framspelad av Adrian Zetterberg och Ludwig Andersson.

Gustav Meijer och Filip Ekberg gjorde ett mål och tre assist var för Almtuna. Samuel Claesson gjorde två mål för AIK och en assist för AIK.

Det här var Almtunas tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också AIK:s sjunde uddamålsförlust.

Resultaten i sista omgången innebär att Almtuna slutar på femte plats och AIK på nionde plats.