Straffseger för Fagersta borta mot Avesta

Fagersta vann en riktigt jämn match mot Avesta i hockeytvåan västra B herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där Fagersta var starkare och vann med 5-4 (2-1, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0). Adrian Wingerli blev hjälte i straffläggningen.

– Det var en jämn och tät historia från början till slut. Vi spelade sämre idag än vad vi har gjort tidigare mot FAIK. Starkt att vi lyckas kvittera när vi plockade målvakten, kommenterade Avestas tränare Jonas Blomqvist efter matchen.

Fagerstas tränare Mathias Morén tyckte så här om matchen:

– En jämn match där jag tycker vi vinner rättvist, man förtjänar 3 poäng. Killarna krigar på bra och vi gör många saker bra ikväll. Men vi kommer fortsätta att skrapa bort de stora misstagen som vi tyvärr gör idag med, där vi bjuder Avesta på några mål. Annars än härlig känsla att vinna ett bra derby.

Första perioden var jämn. Avesta inledde bäst och tog ledningen genom Assar Ajax efter 5.34, men Fagersta kvitterade genom Adrian Wingerli. Och Fagersta hann också ta ledningen, genom Ville Strandin. Efter 6.42 i andra perioden nätade Jakob Karlsson, framspelad av Simon Nyhlén-Persson och Hampus Mattsson och kvitterade för Avesta.

Fagerstas Karl Hassel gjorde 2-3 efter 10.41 på pass av Anton Sohlin och Viktor Johansson.

8.42 in i tredje perioden slog Simon Nyhlén-Persson till på pass av Assar Ajax och kvitterade för Avesta.

13.12 in i perioden nätade Fagerstas Nik Unuk framspelad av Viktor Johansson och Samuel Ahlström och gav laget ledningen för Fagersta.

Avesta kvitterade till 4-4 med 16 sekunder kvar att spela genom Niclas Hero assisterad av Assar Ajax och Jakob Karlsson.

Fjärde perioden blev mållös.

Simon Nyhlén-Persson och Assar Ajax gjorde ett mål och två assist var för Avesta.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Avesta med 17–24 och Fagersta med 18–22 i målskillnad. Det här var Avestas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Fagerstas fjärde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Avesta nu ligger på femte plats. Fagersta är på sjätte plats.

I nästa match möter Avesta Arboga borta och Fagersta möter Hallsberg Hockey hemma. Båda matcherna spelas fredag 15 december 19.00.