Kumla Hockey segrade i toppmötet mot Hallsberg Hockey

Det var toppmatch i hockeytvåan västra B herr under fredagen när Hallsberg Hockey tog emot serieledande Kumla Hockey. Kumla Hockey vann matchen med 5-2 (2-0, 1-2, 2-0).

– Vi gjorde vad kunde med våra förutsättningar. Men Kumla var lite bättre och effektivare. Vi får slicka såren och komma igen, kommenterade Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg.

Kumla Hockeys tränare Richard Lindelöf om matchen:

– Tycker vi spelar bra första 10 i första perioden då vi spelar rakt och enkelt, men i andra kommer de ut hetare än vad vi är och vinner fler kamper. Vi lyckas vända det och gör en bra tredje sen.

Därmed har Kumla Hockey vunnit fem matcher i rad i hockeytvåan västra B herr.

I början av matchen var Kumla Hockey starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Viktor Greveback och Hampus Dahlqvist. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Lucas Salo göra 1-2 för Hallsberg Hockey.

Kumla Hockey utökade ledningen på nytt genom Anton Weiler efter 12.57 och tog ett rejält grepp om matchen.

Hallsberg Hockey reducerade dock på nytt till 2-3 genom Daniel Lindberg efter 13.56 av perioden.

Efter 20.32 gjorde Kumla Hockey 2-4 genom Stefan Emmesjö. Laget punkterade matchen med ett 2-5-mål med 1.08 kvar att spela ännu en gång genom Anton Weiler assisterad av Anton Widmark. Det fastställde slutresultatet till 2-5.

Kumla Hockeys Anton Weiler stod för tre poäng, varav två mål.

Hallsberg Hockey ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Kumla Hockey leder serien.

Hallsberg Hockey tar sig an Smedjebacken i nästa match borta tisdag 12 december 19.00. Kumla Hockey möter Guldsmedshyttan hemma fredag 15 december 19.00.