AIK vann med 3-2 borta mot Almtuna

Det blev dramatiskt när AIK vann mot Almtuna i Hockeyallsvenskan på fredagen. Laget vann med 3-2 (1-0, 0-0, 2-2) borta i Gränby ishall. Alfred Barklund stod för AIK:s avgörande mål 17.55 in i tredje perioden.

AIK tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Kristoff Kontos på pass av William Ignberg Nilsson och Arvid Degerstedt.

Andra perioden blev mållös. 4.34 in i tredje perioden slog Marcus Karlström till på pass av Alexander Ljungkrantz och Elliot Ekmark och kvitterade för Almtuna.

10.34 in i perioden nätade AIK:s Richard Gynge framspelad av Arvid Degerstedt och Daniel Muzito-Bagenda och gav laget ledningen för AIK.

Efter 13.20 slog Hampus Harlestam till framspelad av Oliver Kandergård och kvitterade för Almtuna.

Efter 17.55 nätade Alfred Barklund på pass av Kristoff Kontos och Arvid Degerstedt och avgjorde matchen.

AIK:s Arvid Degerstedt hade tre assists.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Almtuna med 18–17 och AIK med 17–18 i målskillnad. Det här var Almtunas femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s sjunde uddamålsseger.

Almtuna ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan AIK ligger på sjätte plats.

I nästa match möter Almtuna Östersunds IK hemma och AIK möter Bik Karlskoga borta. Båda matcherna spelas onsdag 13 december 19.00.