Björbo utklassade Vansbro på hemmaplan

Björbo dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Vansbro i hockeytrean Dalarna med hela 7-0 (1-0, 2-0, 4-0).

– Bra match av oss, tyckte Björbos ledare Andreas Nilsson, efter matchen.

Björbo hade före fredagens hemmamatch fyra förluster i rad.

Björbo startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.44 slog Max Ehrling till assisterad av Tobias Ehrling. I andra perioden var Björbo starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Per-Olof Westtjärns och Max Ehrling. Och det var bara början. Björbo fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Per-Olof Westtjärns, som gjorde två mål, Nils Eriksson och Anton Nilsson.

Björbos Nils Eriksson stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Björbo är kvar på sjätte plats, och Vansbro stannar på nionde plats, i tabellen.

Björbo tar sig an Ore i nästa match hemma fredag 15 december 19.00. Vansbro möter Ore hemma fredag 5 januari 19.00.